Көмеш кыңгырау

Сезгә уңыш елмаямы?

Моны ачыклау өчен кызыклы тест

1. Юл­дан бар­ган ва­кыт­та чат­ка ки­леп чык­са­гыз, кая ба­ра­чак­сыз?

А.Ту­ры. Б. Уң­га. В. Сул­га.

2. Кеч­ке­нә ге­нә өй­гә якын­лаш­ты­гыз. Өй­нең ни­чә тә­рә­зә­се бар?

А.Бер. Б. Ике. В.Өч.

3. Йорт янын­да йө­рү­че кош­лар­ны күр­де­гез, ди. Нин­ди кош­лар бу?

А.Та­вык­лар. Б. Үр­дәк­ләр. В. Каз­лар.

4. Сез өй­гә ке­рә­сез. Эч­тә бер­кем дә юк. Ди­вар­да сә­гать то­ра. Ул ни­чә­не  күр­сә­тә?

А. 13:00.  Б. 14:00.  В. 15:00.

5. Өс­тәл­дә кә­газь­ләр ята.  Ни рә­веш­ле?

А. Бер өем  бу­лып. Б. Өс­тәл­дә та­ра­лып ята. В. Пөх­тә итеп те­зеп ку­ел­ган.

6. Сез өс­тәл­дә ят­кан кә­газь­не ку­лы­гыз­га ал­ды­гыз. Кем йә нәр­сә ясал­ган ан­да?

А. Ир ке­ше. Б. Ха­тын-кыз. В. Хай­ван.

7. Ул (рә­сем) нәр­сә бе­лән ясал­ган?

А. Буяу. Б. Ка­ран­даш. В. Фло­мас­тер.

8. Сез ул кар­ти­на­ны үзе­гез бе­лән ала­сыз һәм ак­ча кал­ды­ра­сыз. Күп­ме?

А. Бер сум. Б. Ике  сум. В. Өч сум.

9. Сез  өй­дән чы­гып ки­тә­сез. Ишек­не ни­чек кал­ды­ра­сыз?

А. Ачык. Б. Яры­ма­чык. В. Ябып.

10. Сез со­рау­сыз-ни­сез ке­ше өен­дә бул­ган ара­да һа­ва то­ры­шы үз­гәр­гән. Ни­чег­рәк ан­да?

А. Аяз­ган. Б. Бо­лыт­лы. В. Сү­рән.

 

Ә хә­зер һәр ту­ры кил­гән җа­вап өчен үзе­гез­гә 10 балл ку­шы­гыз.

1–А, 2 –А, 3 – В, 4 – А, 5– Б, 6 –В, 7 – В, 8 – А, 9 – Б, 10 – В.

0–10 балл

Си­ңа фор­ту­на  гел ел­мая дип бул­мый. Си­нең ке­бек ке­ше­ләр зур ты­рыш­лык бе­лән ге­нә уңыш­ка ире­шә ала. Шу­лай да бер дә бор­чыл­ма –  төп приз­ны оту мөм­кин­ле­гең дә бар.

20–40 балл

Еш кы­на  яз­мыш­тан зар­ла­на­сың. Лә­кин  яз­мыш си­ңа мөм­кин­лек­не баш­ка­лар­дан ким­рәк тә, ар­тыг­рак та бир­мә­гән. Үз юлың­ны үзең  мөс­тә­кыйль  сай­лый ала­сың.

50–80 балл

Си­ңа фор­ту­на һәр­чак ел­мая. Уңыш үзе ку­лы­ңа ки­леп ке­рер­гә ашы­га. Ба­ры тик нәр­сә­нең уңыш ки­те­рү­ен ге­нә ачык­лый­сы бар.

90-100  балл

Си­ңа бү­ген уңыш ел­май­са да, бу  әле фор­ту­на һәр­ва­кыт си­нең як­лы ди­гән  сүз тү­гел. Шу­ңа кү­рә, яз­мы­шы­ңа рәх­мәт­ле бу­ла бел!

Иң мөһим һәм кызыклы язмаларны Татмедиа Telegram-каналында укыгыз


Нравится
Поделиться:
Реклама
Комментарии (0)
Осталось символов: